Barbante M Brownie bruin ca. 300 meter

Artikelnummer: 2108
Vorige Artikel 6 van 24 Volgende
€ 7,45 (inclusief 21% btw)
Voorraad 4 stuks

Hoewel dit hetzelfde batchnummer is kunnen de kleuren toch afwijken, let hier op (alleen bij deze) als je een project wilt maken en het moet exact dezelfde kleur zijn.

Wat is Barbante?

Barbante is een 100% gerecycled garen dat bestaat uit ca 80% katoen en ca 20% andere vezels. Restjes uit de kleding industrie worden samengebracht, gesorteerd op kleur en vervolgens gemengd tot alle tinten die beschikbaar zijn. Dit slimme proces verzekert dat het garen niet geverfd en chemisch gereinigd hoeft te worden zodat er tijdens het proces energie en water bespaard wordt. En dat resulteert in een unieke prijs kwaliteit verhouding. Het garen heeft een stoere, stugge uitstraling maar is zeer zacht om mee te werken waardoor het heerlijk haakt en knoop. Het beste van 2 werelden. En als kers op de taart, ook na wassen en veelvuldig gebruik blijft het garen mooi.

20/4/2020
‘Vroeger’ stuurde we aan op dat een bol Barbante een bepaald gewicht moest hebben, Gebleken is dat er best wat verschil in dikte kan zitten bij verschillende kleuren/batches.  Daarom sturen we er nu op dat er altijd hetzelfde aantal meters op een bol zitten.  Het kan dus zo zijn dat de ene bol Barbante XL 400 gram weegt en de andere klos 500 gram. Maar beide hebben ze 200 meter op een klos. Doordat er een overgangsfase is loopt dit de eerste tijd door elkaar heen.
Ondertussen wordt er hard gewerkt om voor elkaar te krijgen dat de bollen  (nagenoeg) dezelfde dikte krijgen.

Voorbeelden van projecten die met het garen gehaakt en gemaakt/geknoopt kunnen worden: vloerkleden, wandhangers, kussens, gordijnen, tassen, knuffels, manden, plantenhangers, lampenkappen, mandala’s, kroonluchters, krukjes, laptop hoezen, cactussen, pannenlappen, onderzetters…………..

Barbante M = ca 2 mm dik, ca 300 meter looplengte.
Idealiter werkt dit garen met haken tussen 4 en 6,5 mm
Barbante M, minibol = ca 100 meter looplengte

Barbante XL = ca 4 mm dik, ca 500 meter looplengte.
Idealiter werkt dit garen met haken tussen de 6 en 10 mm
Barbante XL minibol = ca 125 meter looplengte

Barbante XXL = ca 5 mm dik, ca 200 meter looplengte.
Idealiter werkt dit garen met haken tussen de 8 en 15 mm

Net als ander garen kan er verschil zijn tussen verschillende batches, bij dit garen komt dit door het recycling proces. Bestel dus altijd voldoende bij het maken van een bepaald project. Het verschil kan in kleur maar ook in dikte zijn. Doordat het garen niet opnieuw geverfd wordt kan het kleurverschil tussen verschillende batches groot zijn. Daarnaast wordt de structuur ook bepaald door de ca 20% andere vezels die in het garen verwerkt zijn, wat betekend dat de dikte hierdoor kan afwijken. (denk aan stiksels, knoopjes ed van kleding)

Wastip: bij een groot project wat je graag wilt wassen, eerst een proeflapje haken en deze wassen op het aantal graden dat je zou willen. Doordat het garen uit ca 20% andere vezels bestaat is het niet te zeggen of en zo ja hoeveel het krimpt. Als proef zijn er 2 verschillende kleuren vaatdoekjes gehaakt en gewassen op 60 graden. De een is ca 1 cm gekrompen en de ander helemaal niet.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2021 Huisje van Katoen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel