Tertia tas

Vorige Artikel 8 van 8

Tertia tas

Barbante 300
Kleuren:  Ivoor wit, Woestijn beige, Muis grijs en Wolkengrijs
(hier te bestellen)

Haaknaald 5,5 en 7  (opzet 7 rest met 5,5)
Hoeveelheid katoen ; Ivoor wit 60 gram, Muis grijs 130 gram, Wolkengrijs 65 gram, Woestijn beige 230 gram
Metalen ringen van ca 2 cm (of halve ringen)

Voor deze tas heb ik de samengestelde vasten gebruikt. Als je niet weet hoe deze steek werkt haak dan eerst even een proeflapje.

Proeflapje

Je zet 11 lossen op en je haakt 1 vaste in de laatste losse. Dan steek je in, in dezelfde steek als waar je de vaste hebt gedaan, je maakt deze steek niet af maar steekt in de volgende losse en haalt nu door alle 3. Dit is minderen. Je gaat zo door tot je aan het eind bent en haakt dan 1 losse en keert. Je begint met 1 vaste en gaat dan weer verder met minderen. Je hebt nu bij elke toer 10 steken.

Voorkant van de tas

Woestijn beige. 35 Lossen opzetten met haaknaald 7.  Je haakt 38 toeren (haaknaald 5,5) en hecht af.

Achterkant van de tas

Let op; je gaat wisselen van kleur. Zor dag elke wissel aan dezelfde kant is. Je begint bij een wissel met 2 vasten en start pas in de 2e vasten met de samengestelde vasten. 
Je zet weer 35 lossen op met haaknaald 7 en gaat verder met haaknaald 5,5. Je haakt de volgende toeren in de volgende kleuren:
-10 toeren muis grijs
-6 toeren woestijn beige
-8 toeren wolken grijs
- 6 toeren ivoor wit
-8 toeren woestijn beige

Flap

Je zet 29 lossen op met haaknaald 7. Muis grijs
Je haakt de volgende toeren:
-8 toeren muis grijs
-10 toeren ivoor wit
-8 toeren wolken grijs
-10 toeren woestijn beige
-4 toeren muis grijs
Om de flap netjes af te werken haak je een rand vasten erom heen.

Bevestiging tassenhengsels

Je haakt 2 rechthoekige lapjes (vasten) met muis grijs. 10 vasten 3 toeren.

Tashengsels

Muisgrijs. Je knipt 10 strengen van 3 meter. Je vouwt deze dubbel en haalt dit door de ring heen en bevestigd dit aan de ring. Je draaid de draden en maakt knop in het garen. In totaal heb ik 4 knopen in het hengsel zitten. Op het eind knoop je het hengsel door de andere ring en zorgt dat je ca 10 cm overhoudt voor het kwastje.

Nu ga je de voor en achterkant aan elkaar bevestigen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt ze aan elkaar haken of rijgen. (ik heb voor het laatste gekozen). Zorg ervoor dat voor je ze aan elkaar bevestigd je weet welke kant je als binnen en welke kant je als buiten kant wilt hebben.

De hengsels maak je op de volgende manier vast:
Je pakt 1 van de rechthoekige lapjes en naar/rijg je vast een de zij en buitenkant van de tas, je haalt de ring erdoor en de andere kant naai of rijg je aan de zij en binnenkant van de tas. Dit doe je ook aan de andere kant.

Nu is de Flap aan de beurt. Deze rijg je vast aan de achterkant met een kleine overlaping. 

Als laatste bevestig je de label op de flap daar waar je begonnen en geëindigd bent. En klaar is de Tertia tas.

Waarom de naam Tertia?  Tertia heeft mij geholpen op de beurs in Zwolle in februari 2018 en heeft daarvoor een kussen ontworpen met exact deze kleuren. Ik werd door haar geïnspireerd en ben aan de slag gegaan met  dezelfde kleuren. Bekijk haar blog voor het kussen. 
 

Dit patroon heb ik zelf gemaakt en geloof me; dat kost behoorlijk veel tijd. Ik heb er plezier in om dit uit te denken en uit te werken. Met veel plezier geef ik dit patroon gratis weg. Je mag het gebruiken, het eindproduct mag je weggeven, verkopen. Wat je wilt.  Wat ik niet tof zou vinden als je het patroon gaat vermenigvuldigen zonder te linken naar mijn webwinkel.  Wil je het op Facebook, instagram, pinterst oid plaatsen, svp dan een link naar mijn webwinkel.

En heb je wat gemaakt dan zou ik het heel erg op prijs stellen als je een foto plaatst op bv instagram je mij tagt. @huisjevankatoen.

Als je vragen en/of opmerkingen hebt over dit patroon stuur me dan even een mailtje info@huisjevankatoen.nl

Heel veel haakplezier gewenst.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2021 Huisje van Katoen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel