Basket met samengestelde vasten

Vorige Artikel 10 van 12 Volgende

Deze mand haakte ik met 1 bol XL Barbante. Door gebruik te maken van een samengestelde vasten gaat er veel garen in zitten. Deze mand is ca 25 bij 25 cm. (van de bol hield ik nog 130 gram over, van de 500 gram)
(het garen is hier te bestellen)

Hoe haak je deze mand?  Als je nog nooit de samengestelde vasten hebt gehaakt is het wellicht handig om even een klein proeflapje te haken om het principe te begrijpen.

Proeflapje.
Je zet 11 lossen op en je haakt 1 vaste in de laatste lossen. Dan steek je in, in dezelfde steek als waar je de vasten hebt gedaan, je maakt deze steek niet af maar steekt in de volgende lossen en haalt nu door alle 3. Dit is minderen. Je gaat zo door tot je aan het eind bent en haakt dan 1 lossen en keert. Je begint met 1 vasten en gaat dan weer verder met minderen. Je hebt nu bij elke toer 10 steken.

Nu ga de je de mand haken.
Je begint met het haken van een plat rondje met vasten zo groot als je de mand wilt hebben. (als je niet weet hoe je een plat rondje moet haken bekijk dan dit YouTube fimpje.)

Als je een plat rondje van bv 20 cm doorsnee wilt hebben stop je als het rondje ca 18 cm doorsnee is. Het rondje gaat nog groter worden als je verder gaat. We gaan verder met dit voorbeeld van 20 cm. Als je de 18 cm hebt bereikt ga je stoppen met meerderen. Als je dit blijft doen wordt het rondje groter en gaat vanzelf omhoog.  Op het moment dat je stopt met meerderen ga je beginnen met de samengestelde vasten. Omdat je rond haakt blijf je doorgaan wat nog makkelijker is dan  zoals bij het proeflapje je werk keren. Je haakt door tot de mand de hoogte heeft bereikt die je hebben wilt. Je hecht af en bevestigd de label eraan. Want deze maakt het wel af he?!
De labels kun je hier bestellen.

Dit patroon heb ik met veel plezier uitgeschreven en met evenveel plezier  geef ik dit patroon gratis weg. Je mag het gebruiken, het eindproduct mag je weggeven, verkopen. Wat je wilt.  Wat ik niet tof zou vinden als je het patroon gaat vermenigvuldigen zonder te linken naar mijn webwinkel.  Wil je het op Facebook, instagram, pinterst oid plaatsen, svp dan een link naar mijn webwinkel.

En heb je wat gemaakt dan zou ik het heel erg op prijs stellen als je een foto plaatst op bv instagram je mij tagt. #huisjevankatoen.

Als je vragen en/of opmerkingen hebt over dit patroon stuur me dan even een mailtje info@huisjevankatoen.nl

Heel veel haakplezier gewenst.
Yvonne

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2021 Huisje van Katoen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel